29 Disember 2010 hingga 1 Januari 2011
8.00 pagi hingga 11.00 malam
Dewan Dato' Madi, Yan Kedah


Dijemput Warga PID datang meriahkan karnival ini!!


Salam Sejahtera Warga PID,

Karnival Usahawan & ICT adalah inisiatif MSC Malaysia dalam usaha merangsang minda komuniti ke arah pembangunan ekonomi dan sosial komuniti setempat selaras dalam usaha kerajaan meningkatkan ekonomi luar bandar. Ia mensasarkan pelbagai lapisan masyarakat dari semua peringkat umur dan pekerjaan dengan pelbagai program berkaitan ICT dan keusahawanan bagi mencambah minat masyarakat terhadap kepentingan ICT dan usahawan pada masa kini.

Senarai telencenter yang terpilih untuk menganjurkan Karnival Usahawan & ICT 2010 :
  1. Pusat Internet Desa (Zon Utara)
  2. Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung Malaysia (GPMS) Negeri Sembilan & Kelab Rakan Muda Kuala Pilah , Negeri Sembilan
  3. Pusat Komuniti ICT Lembah Keriang , ITU-UUM Kg. Tradisi Lembah Keriang & PJK Kg. Bukit Tangga , Kedah
  4. cITaKU Lab Selama , Perak
  5. Gabungan Medan Info Desa, Terengganu
  6. PJK Kg. Ubai , Kuantan , Pahang

Surat dari MSC Malaysia


Aturcara Majlis


Peta Lokasi


Promosi

Sila layari laman web rasmi Karnival Usahawan & ICT Pusat Internet Desa Zon Utara 2010 untuk mendapatkan maklumat lanjut. PID Zon Utara dan Karnival Usahawan dan ICT 2010

0 your comments

Post a Comment

Pengenalan KUSPID

Blog Kelab Usahawan Sosial Pusat Internet Desa ini atau lebih senang difahami dengan nama KUSPID. Ia adalah sebuah medium untuk komuniti bertukar pendapat dan mengetahui aktiviti keusahawanan setempat serta sebagai platform untuk mendapatkan info. Ia dibina atas dasar keprihatinan dalam menghubungkan komuniti seluruh pelusuk negeri untuk mencapai satu matlamat yakni mengembangkan keusahawanan sosial. Diharapkan dengan adanya blog ini dapat memberikan sejuta manfaat kepada kita semua. "Komuniti Penggerak Keusahawanan Sosial Setempat"

Penafian ?

Kami tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada blog ini. Hak seorang rakyat Malaysia di bawah Perkara 10 (1), Perlembagaan Persekutuan telah dinyatakan dengan jelas. Penulis tidak bertanggungjawab atas segala kesulitan dan kesusahan yang dihadapi oleh pengunjung/pembaca ketika melayari blog ini.

Recent Posts

Recent Comments

Archives